Permanent Makeup/Microblading


Varmt välkommen till oss, dina specialister inom permanent makeup / Semi-permanent kosmetisk tatuering / 3D Microblading i Stockholm!
 

Hur går en behandling till?

Alla behandlingar inleds med en konsultation där vi tillsammans går igenom dina förutsättningar och önskemål om färg och form. Ta gärna med dig en bild på hur du vill resultatet ska se ut. Det blir lättare för din specialist att se vad du exakt vill ha. Sedan kommer specialisten berätta för dig om dina förväntningar är realistiska samt om det önskade resultatet kommer passa just ditt ansikte. Först när du fått korrekt information samt ni båda är överens om resultatet och du känner dig trygg i ditt val kommer behandlingen att påbörjas.

 

Efter behandlingen

Direkt efter behandlingen är oftast färgen något starkare än vad det slutliga resultatet blir. En lindrande salva appliceras på det behandlade området och man får med även lite salva att applicera hemma under de kommande dagarna. Ca 50% av färgen försvinner under läkningen. Man kan inte se det färdiga resultatet av en pigmentering omedelbart efter ingreppet eftersom man kan vara lite svullen, rödflammig. Det tar 10 dagar innan en permanent make-up behandling har läkt. Under den tiden bildas färgskorpor som ska ramla av sig själv. OBS!!! Du får inte pilla bort dem själv! Först efter 4 veckor ser man det färdiga resultatet. Läkningsprocessen kan göra att färgen fäster mer eller mindre på vissa ställen i huden och det innebär alltid minst ett eller i enstaka fall två återbesök för att korrigera färgen och formen.

Återbesök ingår i priset och måste bokas av kunden senast 4 veckor efter den första behandlingen. I annat fall debiteras du halva priset för en påfyllning.

 

Kom ihåg: de sju första dagarnas eftervård bestämmer hur din pigmentering ser ut under de kommande åren!

Vissa faktorer som påverkar läkningsprocessen:

 • Inte följa föreskrivna instruktioner
 • Livsstil
 • Ämnesomsättning
 • Ditt allmänna hälsotillstånd
 • Hudens ålder, elasticitet
 • Hudens tillstånd, t.ex.: oljig/torr hud, hudens struktur och ärr
 • Mediciner
 • AnsiktsingreppSolexponering och solarier
 • Rökning

Med andra ord, allt som påverkar din kropps största organ, huden!

De 10 främsta anledningar för permanent makeup / kosmetisk tatuering:

 1. Du får snygg resultat varje dag i flera år utan att behöva tänka på att sminka dig.
 2. Du sparar tid och pengar. Statistiker har räknat ut att man i genomsnitt sparar upp till ca 20 minuter per dag dvs hela 5 dagar per år!!!
 3. Passar allergiker. I takt med att sminkbranschen är i en uppgångsperiod rapporterar fler och fler allergier mot de vanliga make-up produkterna.
 4. Du slipper tänka på och kolla om din smink har runnit. Passar speciellt dig med rinniga och lättiriterade ögon.
 5. Om du idrottar mycket och vill se bra ut hela tiden eller om du rör dig mycket i naturen.
 6. Om du pga sjukdom har nedsatt rörelseförmåga (se specialrabatten under erbjudande) eller darrig hand.
 7. Om du lider av vissa sjukdomar där håravfall förekommer.
 8. Mikropigmentering kan ta fram det positiva ( lägga ditt en skönhetsfläck) och maskera det negativa. (Rätta t.ex. till en sned läpp).
 9. Det ser naturligt ut. Med en rätt placerad lippliner kan man få läppförstoringseffekt utan komlicerade och dyra ingrepp.
 10. Man kan dölja ärr efter t.ex.operatione

 

Vad är permanent make up?

Permanent makeup / kosmetisk tatuering / 3D-bryn är ett implantat med sterila färger. Vid tatuering införs pigment i huden med hjälp av nål/Nålar. Eftersom det yttersta hudlagret, epidermis, undergår ständiga förändringar i form av döda hudceller som ersätts av nya, så tatueras det sterila färgpigmentet både på det lagret men också på det underliggande lagret som heter dermis. Vi använder oss utav naturliga, EU godkända, mineralbaserade pigment som är hypoallergiska och bryts ned av kroppen efter några år. Hur länge tatueringen håller är olika, beroende på typ av hud, den behandlades ålder samt hur bra man följer instruktioner för eftervård.
 

De största myterna kring permanent makeup / kosmetisk tatuering:

Det gör ont!
Många tror att det gör lika ont som vanlig tatuering. Detta är fel dels eftersom man inte penetrerar inte huden lika djupt, dels pga av den uppenbara storleksskillnaden på nålar som används. Man får självklart bedövning både innan och under behandlingen.

Det varar för livet.
Många tror att om man t.ex. har tatuerat läpparna så är det den färgen som gäller för all framtid! Man ska komma ihåg att det alltid går att ändra färgen om det inte är alltför mörkt samt att du fortfarande kan använda vanlig läppstift om du någon gång skulle vilja göra det. Därför finns det många olika typer av läpptatuering, allt från tunn-, tjocklipliner till hela läppar- Vi råder därför alla kunder att tänka noga innan man bestämmer sig och alltid börja med mindre tatuering för att det är lättare att lägga till än att ta bort.

Kom ihåg att färgen aldrig kommer att försvinna helt men reduceras i takt med att hudens cellförnyelse fortskrider. Därför bör det för bästa resultat behandlade området efter något år fyllas på med ytterligare pigmentfärg.

Det är farligt.
Som med alla skönhetsingrepp föreligger faktiskt vissa risker även med mikropigmenteringen. De vanligaste är infektioner som inträffar i samband med ingreppet. Dessa kan dock undvikas så gott som helt om man följer de instruktioner som fås av specialisten till att såret har läkt.